Hvem er jeg?

Jeg tok min NKK instruktørutdanning i 1997 og er i dag utdannet som Trinn 3 instruktør i lydighet. Jeg ble lydighetsdommer i 2004 og eksteriørdommer for Flat Coated Retriever i 2010. Nå er jeg autorisert for alle retriever rasene og har elevstatus på resten av gruppe 8, jeg er også autorisert ringsekretær. Jeg har hatt mange forskjellige verv i både Norsk Retrieverklubb, Follo Brukshundklubb og NKK. Sitter i dag i NKK`s kompetansegruppe for lydighet. 

Jeg har dømt i mange land som ekstriørdommer. 

I lydighet har jeg dømt: Norgesmesterskapet 4 ganger, Nordiskmesterskap Danmark 2011 og Sverige 2023, og Verdensmesterskapet i Finland 2014.


HISTORIEN OM KENNELEN

Kennel Flatnews ble startet på Oppegård i 1999. I dag holder kennelsen til i Hobøl, hvor hundene har stor plass , både ute og inne. 

jeg er oppvokst med hund hjemmefra, først med diverse blandingshunder så kom det en Papillon og etter hvert en Golden Retriever. Mens familien hadde disse to hundene ville jeg ha en egen hund, det var i 1980 og valget falt da på en Flat Coated Retriever, fra den dag har mitt hjerte banket for denne stadig haleviftene rasen.   

Ingen hund ble med da jeg flyttet hjemmefra i 1985, men etter nesten 10 år med små barn og uten hund gikk turen til Bjørnar Røtvold i Askim. Fra hans kennel Lhaxy’s ble Kevin hentet hjem til Oppegård. Lite ante jeg vel den gang om hva dette kjøpet ville føre til av det folk rundt oss kaller ”hundegalskap”. 

I 1997 ble turen lagt til Anne-Grethe og Olav Yttervold på kennel Agrebo, her ble Jago hentet hjem. Jeg var på denne tiden aktiv med Kevin i agility, lydighet og utstillingsringen og Jago fikk fort bli med på dette han også. 

Da lysten kom til å være med og utvikle denne rasen videre meldte behovet seg for og skaffe seg en tispe i tillegg til hannhundene. Interessen av og prøve og skape noe ”eget” her i Norge var tilstede så øynene gikk ut av landet. 

Gjennom Birgitta Backström kom jeg i kontakt med Peggy Miller og hennes kennel Emanon i England. Hun er en kjent dommer for Flatcoated og har dømt rasen i mange land, hun dømte i Vikingskipet i 94, Retrieverklubbens Spesialutstilling 2000 og SV-02 i Stockholm. Jeg reiste til England og kjøpte Melody fra Peggy Miller i 1999. 

Neste hund ble Sara og hun ble hentet i 2001 fra Birgitta Backström sin kennel Quills i Sverige. Hennes mor er også Engelskimportert og målet var at disse to tispene skulle danne stammen i oppdrett hos Kennel Flatnews i fremtiden.  

Kennelens første kull ble født hjemme på Oppegård 19. mars 2002. Det var en kombinasjon av to egne hunder, Melody og Jago, og jeg beholdt derfra en tispe selv som fikk navnet Music. 

Det var også denne første kombinasjonen som ga ideen til kennelnavnet. Begge disse hundene har new i navnet sitt og rasen kalles bare for flat, om man da også legger til at håpet var å kunne tilføre rasen noe ”nytt” har navnet fått en dobbel betydning. 

Målet er å følge opp hver eneste valp fra hvert eneste kull med valpetreff hvor man prøver og hjelpe med de spørsmål som måtte dukke opp og samtidig være tilgjengelig ellers om det skulle være spørsmål.

Siden 2016 har kennelen hatt et tett samarbeid med Kennel Curlycrest som driver oppdrett av Curly Coated Retriever, Flat Coated Retriever og Chinese crested. Vi deleier mange av hundene våre og siden to hoder tenker bedre enn ett, er mange av våre kombinasjoner hyppig diskutert og planlagt basert på ikke bare den ene kennelens planer og visjoner, men begge.  


Stein 

Det er allsidigheten som kjennetegner denne rasen og mottoet er: 

Lykkelig er den flat som får lov til å jobbe!